• Εικόνα 2 slider
  • Εικόνα 1 slider

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα. Η δημιουργία και η λειτουργία της έχει ως βασικό σκοπό την παροχή εκπαιδευτικού υλικού και την ενδυνάμωση των συναδέλφων στην χρήση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική ιδαδικασία. Μπορείτε να βρείτε χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό για την διδασκαλία των οικονομικών μαθημάτων και όχι μόνο. Νομοθεσία για τη λειτουργία του σχολείου και των διδασκόμενων μαθημάτων, βιβλιοπαρουσιάσεις, οικονομικά άρθρα και πολλά άλλα. Καλή περιήγηση.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ
  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Χρήση applets (μικροεφαρμογών) στη διδακτική διαδικασία

για τη διδασκαλία Η χρήση τους παρέχει μια αναπαράσταση με χρήση πολυμέσων, που είναι συχνά καλύτερη στη διδασκαλία μιας έννοιας από μια στατική εικόνα ή μια γραπτή περιγραφή.

Τα Java Applets έχουν χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικά εργαλεία, με επιτυχία, σε όλες τις περιοχές μάθησης. Το δυνατό τους σημείο είναι το γεγονός ότι επιτρέπουν την αλληλεπίδραση με τον χρήστη και οδηγούν στην εμπλοκή και τη διερεύνηση μαθηματικών σχέσεων και αφηρημένων εννοιών από τους μαθητές, με αποτέλεσμα την κατανόηση των σχέσεων και των εννοιών αυτών. Η ένταξη τους στην εκπαιδευτική διαδικασία εκτός από το ότι την εμπλουτίζει με ένα νέο μέσο δίνει τη δυνατότητα να υλοποιηθεί διερευνητική μάθηση.

 Οι βασικοί λόγοι αξιοποίησης των applets στη διδασκαλία : 

 

1. Προσφέρουν τη δυνατότητα εποπτικής παρουσίασης της διδακτικής ενότητας ή ενός επιμέρους θέματος.

2. Μπορούν να στηρίξουν μεθόδους ενεργητικής μάθησης.

3. Προσφέρουν ευκαιρίες διαφοροποίησης της διδασκαλίας ανά μαθητή, ανάλογα με τις εμπειρίες, το επίπεδο, το μαθησιακό του προφίλ και τα ενδιαφέροντά του.

4. Παρέχουν ένα περιβάλλον όπου οι εκπαιδευόμενοι μπορούν "να δουν" τη σύνδεση θεωρίας και πρακτικής αλλά και να εφαρμόσουν άμεσα τις έννοιες που έχουν διδαχθεί.

5. Από την πλευρά του εκπαιδευτή μπορούμε να πούμε ότι χρησιμοποιώντας τα applets, γίνονται επιδείξεις μέσα στη τάξη που περιλαμβάνουν υπολογισμούς σε πραγματικό χρόνο που φέρνουν περισσότερο ρεαλισμό στο περιεχόμενο. Μπορούν έτσι να κερδίσουν χρόνο στην εξήγηση των διαφόρων εννοιών.

6. Οι συγκεκριμένες μικρο-εφαρμογές είναι εύκολα διαθέσιμες χωρίς κόστος αφού το μόνο που απαιτούν είναι η ύπαρξη φυλλομετρητή όπως ο Microsoft Internet Explorer, ο Netscape ή ο Firefox.

 

 

Πηγή: Πρακτικά 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου,Διδασκαλία της Φυσικής με νέες τεχνολογιες, Κοντόση Κωνσταντίνα.

 

Επίκαιρα θέματα στην ιστοσελίδα
Η γωνιά των εκπαιδευτικών

gwnia ekpaideutikwn eeΗ γωνιά των εκπαιδευτικών περιέχει πληθώρα υλικών για διάφορες ηλικιακές ομάδες. Είτε θέλετε να διδάξετε στους μαθητές τι κάνει η ΕΕ, πώς ξεκίνησε και πώς λειτουργεί είτε να συζητήσετε για τις πολιτικές της ΕΕ με περισσότερες λεπτομέρειες, εδώ θα βρείτε πληθώρα υλικών που θα σας εμπνεύσουν.

Χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό
  • icon Σύνοψη νομοθεσίας Ε.Ε
  • icon Βασικές πληροφορίες για την Ε.Ε και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
  • icon Η Ευρώπη σε 12 μαθήματα
  • icon Οδηγός αρχαρίων σχετικά με χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε
 «Σύνοψη της νομοθεσίας της Ε.Ε.»: ό,τι θέλετε να μάθετε σχετικά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία!»   Ο δικτυακός τόπος «Σύνοψη της Νομοθεσίας της Ε.Ε.» παρουσιάζει τη βασική θεματολογία της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) με τρόπο περιεκτικό, προσβάσιμο και αντικειμενικό. Περιέχει περίπου 3000 συνόψεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ταξινομημένες σε 32 θεματικές ενότητες που αντιστοιχούν στις δραστηριότητες της Ευρωπαικής Ένωσης. Περισσότερα
Η σειρά «ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ» αποτελείται από 4 σετ διαφανειών και φυλλαδίων. Το πρώτο σετ αφορά την ολοκλήρωση της Ευρώπης τα τελευταία 50 χρόνια. Το δεύτερο και μεγαλύτερο σετ, που περιλαμβάνει 19 διαφάνειες, περιγράφει τον τρόπο οργάνωσης των κεντρικών τραπεζών στην ΕΕ. Οι υπόλοιπες διαφάνειες, που χωρίζονται σε δύο ενότητες, αφορούν τη νομισματική πολιτική και τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα ευρώ. Περισσότερα
Ένα φυλλάδιο που αναφέρεται στο τί εξυπηρετεί η Ευρωπαική Ένωση, τη λειτουργία της, τα στάδια διεύρυνσης, την ενιαία αγορά, την οικονομική και νομισματική ένωση και το ευρώ κ.α   Το παρόν φυλλάδιο εκδίδεται σε όλες τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πηγή : Ιστοσελίδα Ευρωπαικής Ένωσης ebook shop Περισσότερα
Είστε ερευνητής που ψάχνετε για επιδότηση ώστε να αναπτύξετε την ιδέα σας; Είστε σπουδαστής που επιθυμείτε να σπουδάσετε στο εξωτερικό; Ή ίσως επιθυμείτε απλά να αναπτύξετε τη δική σας επιχείρηση και αναζητείτε οικονομική στήριξη; Η παρούσα έκδοση του οδηγού αρχαρίων θα σας δώσει μια γενική εικόνα των διαθέσιμων κεφαλαίων στους διάφορους τομείς, στοιχεία επικοινωνίας, πληροφο­ρίες για τους κανόνες που πρέπει να Περισσότερα
 ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΘΝ ΚΕΝΤΡ ΔΗΜ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ eclass logoΠΥΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣfotodendro