Φτιάξε πολύ εύκολα ένα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ

    ΦΤΙΑΞΕ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟΠοτέ δεν ήταν τόσο εύκολο να φτιάξεις ένα σταυρόλεξο .Απλά δώσε στο EclipseCrossword μια λίστα απο λέξεις και ορίσματα, και αυτό θα σου κάνει τα υπόλοιπα.Σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχεις ένα σταυρόλεξο με τις λέξεις που θέλεις. Μπορείς να το τυπώσεις ή να το δημιοσιεύσεις σε ιστοσελίδα.Χρήσιμο για όλους τους εκπαιδευτικούς και όχι μονο και διατείθεται δωρεάν. 

   Κατεβάστε το απο εδώ.  Ρίξε μια ματιά σ ένα διαδραστικό web σταυρόλεξο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  1. Για να μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε αρχείο (pdf) και να δείτε την εκτυπώσιμη μορφή του θα πρέπει να εγκαταστήσετε δωρεάν απο εδώ το dopdf (ένας εικονικός εκτυπωτής που μετατρέπει το αρχείο σε pdf) που θα τον δειτε μαζί με τους άλλους εκτυπωτές που έχετε εγκατεστημένους στον υπολογιστή σας και θα τον ορίσετε ως προεπιλεγμένο (με δεξί κλικ επάνω στο εικονίδιό του) .

  2. Στην αρχή θα πρέπει να ορίσετε ως γλώσσα τα ελληνικά. (Options--->Languages (επιλέξτε Greek)--->στο πλαίσιο Horizontal words πληκτρολογείστε ΟΡΙΝΟΝΤΙΑ  και στο Vertical words ΚΑΘΕΤΑ. 

 Στην καρτέλα printing μπορείτε να επιλέξετε  "print an outline instead of filling of unused squears" αν δεν θέλετε να τυπώνονται ως μαύρα τα μή χρησιμοποιημένα τετράγωνα ( ενδείκνυται για οικονομία στην εκτύπωση)  

Επίσης θα πρέπει να είναι επιλεγμένο  "print the number..............." ώστε να τυπώνονται οι αριθμοί  που αναφέρονται στα ορίσματα των λέξεων ( απαραίτητο).

Μπορείτε να ορίσετε το ποσοστό μαύρου χρώματος των μη χρησιμοποιούμενων τετραγώνων (αν επιλελέξετε να τυπώνονται) ,το μέγεθος των τετραγώνων και το μέγεθος των αριθμών των ορισμάτων των λεξεών ως ποσοστό του τετραγώνου.

  3. Στη πορεία δημιουργίας του μπορείτε να ορίσετε το μέγεθός του πχ 20Χ20 γράμματα , να το δείτε πως θα εμπανίζεται και να το αποθηκεύσετε για μελλοντική χρήση. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για τις λέξεις που χρησιμοποιήσατε για να τις έχετε διαθέσιμες για  άλλο σταυρόλεξο.

  4. Περισσότερες δυνατότητες θα ανακαλύψουν οι γνωρίζοντες περισσότερα ( δημιουργία εφαρμογής σε script, html κλπ)

 ΚΑΛΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ