Για εκπαιδευτικούς/Αρχές Οικονομίας

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΕΛΤΙΟ ΙΟΒΕ

  Στο δελτίο 2/2014 και 4/2013 του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών ερευνών αναλύονται τα οικονομικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας και εκφράζονται οι απόψεις για τις προοπτικές της πορείας της.

Στην τριμηνιαία έκθεση του Ιουλίου του 2014 για την Ελληνική οικονομία μπορείτε να δείτε την ανάλυση των στοιχείων και την παρουσίασή τους.

Στην τριμηνιαία έκθεση του Ιανουαρίου του 2014 για την Ελληνική οικονομία μπορείτε να δείτε την ανάλυση των στοιχείων και την παρουσίασή τους

Πηγή: Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών

GR IN NUMBERS 2014

 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (EΛΣΤΑΤ) με αυτό το ενημερωτικό φυλλάδιο δίνει στη δημοσιότητα μερικά επιλεγμένα στατιστικά στοιχεία που σκιαγραφούν την τρέχουσα δημογραφική, κοινωνική και οικονομική εικόνα της Ελλάδας. Tα δεδομένα αποτελούν μικρό απάνθισμα από τις αντίστοιχες ενότητες αναλυτικών στατιστικών στοιχείων, τα οποία ήταν διαθέσιμα κατά το A' εξάμηνο 2014.

Tο φυλλάδιο αυτό απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί και ενδιαφέρεται να έχει μια ευρεία εικόνα της χώρας από τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Για όλα τα μεγέθη υπάρχουν και αναλυτικά στοιχεία, κατ΄ αρχήν στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και στα διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα δημοσιεύματά της.Επίσης, το Tμήμα Bιβλιοθήκης της ΕΛΣΤΑΤ παρέχει και στατιστικές πληροφορίες σε επίπεδο EE, κρατών μελών ευρωζώνης και άλλων χωρών. Μπορείτε επίσης να δείτε και το φυλλάδιο για το Α΄εξάμηνο του 2013 εδώ.

 

   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ Το παρόν βιβλίο αποτελεί συμπληρωματικό υλικό για τον εκπαιδευτικό που υλοποιεί τη Σχολική Δραστηριότητα «Οικονομία και Εγώ». Συντάχθηκε μετά την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος «Επιχειρηματικότητα Νέων» , λαμβάνοντας υπόψη, τις προτάσεις ? παρατηρήσεις εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην πιλοτική εφαρμογή, κατά τα σχολικά έτη 2001 ? 2005.

   Σκοπός της Σχολικής Δραστηριότητας «Οικονομία και Εγώ» είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τις βασικές οικονομικές έννοιες που είναι απαραίτητες στην καθημερινή τους ζωή. Η υλοποίηση της εν λόγω Σχολικής Δραστηριότητας συμβάλλει στο άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία / οικονομία. Στο πλαίσιο της σχολικής δραστηριότητας «Οικονομία και Εγώ» προτείνονται διάφορες ομαδικές εργασίες, παιχνίδια ρόλων και σχέδια εργασία

   Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματικό εκπαιδευτικό υλικό στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος Αρχές Οικονομίας (οι δραστηριότητες)

Βιβλίο καθηγητή     Βιβλίο μαθητή

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣΟ διαδραστικός οδηγός της Ευρωπαικής Ένωσης που δημοσιεύεται στο Economist περιλαμβάνει  διάφορα οικονομικά στοιχεία (γραφήματα) για τις χώρες της Ευρώπης επικαιροποιημένα όπως το ΑΕΠ, η ανεργία, η ανάπτυξη και το χρέος. Πατήστε στην εικόνα.

Πηγή: Economist

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ   Τα βιβλία καθηγητή και μαθητή "Οικονομία - Επιχειρηματικότητα: Διδακτικές μεθοδολογικές προσεγγίσεις" αποτελούν συμπληρωματικό εκπαιδευτικό υλικό για τον καθηγητή που υλοποιεί τη Σχολική Δραστηριότητα "Οικονομία - Επιχειρηματικότητα", η οποία αποτελεί συνέχεια του πιλοτικού προγράμματος "Επιχειρηματικότητα Νέων".   

   Βιβλίο καθητητή   Βιβλίο μαθητή

  πηγή: Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

 

 

Σελίδα 1 από 3