Για εκπαιδευτικούς/Ερωπαική Ένωση και Θεσμοί

financing eu gideΕίστε ερευνητής που ψάχνετε για επιδότηση ώστε να αναπτύξετε την ιδέα σας; Είστε σπουδαστής που επιθυμείτε να σπουδάσετε στο εξωτερικό; Ή ίσως επιθυμείτε απλά να αναπτύξετε τη δική σας επιχείρηση και αναζητείτε οικονομική στήριξη; Η παρούσα έκδοση του οδηγού αρχαρίων θα σας δώσει μια γενική εικόνα των διαθέσιμων κεφαλαίων στους διάφορους τομείς, στοιχεία επικοινωνίας, πληροφο­ρίες για τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για να έχετε πρόσβαση σε κεφάλαια και σε συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίον θα αρχίσετε να αναζητείτε λεπτομερέστε­ρες πληροφορίες για συγκεκριμένη δυνατότητα χρηματοδότησης. Μπορείτε να κατεβάσετε τον οδηγό απο εδώ.

Ο προγραμματισμός είναι το ουσιαστικό κριτήριο της καλής διακυβέρνησης. Πηγή: Ιστοσελίδα Ευρωπαικής Επιτροπής 

ΘΕΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Πηγή : Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

12 Lessons for EUΈνα φυλλάδιο που αναφέρεται στο τί εξυπηρετεί η Ευρωπαική Ένωση, τη λειτουργία της, τα στάδια διεύρυνσης, την ενιαία αγορά, την οικονομική και νομισματική ένωση και το ευρώ κ.α 

 Το παρόν φυλλάδιο εκδίδεται σε όλες τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πηγή : Ιστοσελίδα Ευρωπαικής Ένωσης ebook shop

ΞΥΣΤΡΑ- ΣΥΝΟΨΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ «Σύνοψη της νομοθεσίας της Ε.Ε.»: ό,τι θέλετε να μάθετε σχετικά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία!»

  Ο δικτυακός τόπος «Σύνοψη της Νομοθεσίας της Ε.Ε.» παρουσιάζει τη βασική θεματολογία της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) με τρόπο περιεκτικό, προσβάσιμο και αντικειμενικό. Περιέχει περίπου 3000 συνόψεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ταξινομημένες σε 32 θεματικές ενότητες που αντιστοιχούν στις δραστηριότητες της Ευρωπαικής Ένωσης.

TV ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥΚαλωσήρθατε στο EuroparlTV

Ανακαλύψτε πως λειτουργεί το Ευρωκοινοβούλιο

 Το Πως λειτουργεί εξηγεί τις σύνθετες μερικές φορές διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σύντομες θεματικές εκπομπές σε πάνω απο 35 μικρά πεντάλεπτα  video. Στήν ίδια ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε πολλά ενδιαφέροντα video.

                                     Πηγή: ιστοσελίδα Ευρωπαικού κοινοβουλίου

Σελίδα 1 από 2