Χρήσιμο λογισμικό

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ HOTPOTATOES

 

Τι είναι το ?Hot Potatoes?

 

Το λογισμικό ?Hot Potatoes? είναι ένα πακέτο πέντε συγγραφικών εργαλείων που δημιουργήθηκαν από την ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης στο Κέντρο Πληροφορικής και Μέσων Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Βικτώρια (Humanities Computing and Media Centre at the University of Victoria) δίνοντας τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν διαδραστικές δραστηριότητες στις οποίες οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση με τη χρήση ενός απλού φυλλομετρητή χωρίς καν να είναι απαραίτητη η σύνδεση στο διαδίκτυο (εφόσον βέβαια αποθηκευτούν στο δίκτυο του εργαστηρίου) αφού οι ασκήσεις φυλάγονται με τη μορφή ιστοσελίδας (htm). Η δημιουργία αυτών των ασκήσεων στηρίζεται στις γλώσσες προγραμματισμού html και java που δουλεύουν στο παρασκήνιο και έτσι ο δημιουργός των ασκήσεων δεν χρειάζεται να γνωρίζει κάποια από αυτές τις δύο γλώσσες προγραμματισμού. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εισάγετε τα δεδομένα σας - κείμενο, ερωτήσεις, απαντήσεις, κτλ - και τα προγράμματα θα δημιουργήσουν τις ιστοσελίδες για σας.

kb_mikro kb_makro   
 Λογισμικό που έχει διατεθεί απο το Υπουργείο Παιδείας  σε όλα τα Σχολικά Εργαστήρια των ΕΠΑ.Λ και τα Σχολικά Εργαστηριακά Κέντρα (ΣΕΚ) στο πλαίσιο του προγράμματος επιμόρφωσης επιμορφωτών "Επαγγελματικό Λογισμικό στα Τ.Ε.Ε." Αναζητήστε τα απο τους υπεύθυνους.   Περισσότερα για το λογισμικό  απο εδώ

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  Η σειρά key-book+ αποτελείται από CD-ROM βασικών γνώσεων και αναφοράς, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε αυτόνομα είτε σε συνδιασμό με κάποιο, αντίστοιχο θεματικά, βιβλίο και προσφέρουν: 

Παρουσίαση της θεωρίας και της μεθοδολογίας με εικόνα, ήχο, animation, υπερκείμενο και ηλεκτρονικά ευρετήρια ύλης.
Πλήθος ερωτήσεων και ασκήσεων ανοικτού αλλά και αντικειμενικού τύπου με τις οποίες ο χρήστης μπορεί να ελέγξει τις γνώσεις του καθώς η επίδοσή του βαθμολογείται και χρονομετράται από το πρόγραμμα.
Δυνατότητες παρέμβασης του χρήστη με την εισαγωγή σημειώσεων, links, εικόνων, ήχου, βίντεο κλπ.

    ΦΤΙΑΞΕ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟΠοτέ δεν ήταν τόσο εύκολο να φτιάξεις ένα σταυρόλεξο .Απλά δώσε στο EclipseCrossword μια λίστα απο λέξεις και ορίσματα, και αυτό θα σου κάνει τα υπόλοιπα.Σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχεις ένα σταυρόλεξο με τις λέξεις που θέλεις. Μπορείς να το τυπώσεις ή να το δημιοσιεύσεις σε ιστοσελίδα.Χρήσιμο για όλους τους εκπαιδευτικούς και όχι μονο και διατείθεται δωρεάν. 

   Κατεβάστε το απο εδώ.  Ρίξε μια ματιά σ ένα διαδραστικό web σταυρόλεξο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  1. Για να μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε αρχείο (pdf) και να δείτε την εκτυπώσιμη μορφή του θα πρέπει να εγκαταστήσετε δωρεάν απο εδώ το dopdf (ένας εικονικός εκτυπωτής που μετατρέπει το αρχείο σε pdf) που θα τον δειτε μαζί με τους άλλους εκτυπωτές που έχετε εγκατεστημένους στον υπολογιστή σας και θα τον ορίσετε ως προεπιλεγμένο (με δεξί κλικ επάνω στο εικονίδιό του) .

graph ΛΟΣΜΙΚΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Ένα χρήσιμο πρόγραμμα σχεδίασης συναρτήσεων  και για οικονομολόγους ( αρχές οικονομικής θεωρίας).

     Είναι ελεύθερο λογισμικό (μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ), υποστηρίζεται και στα ελληνικά. Αφού κατεβάσετε το αρχείο εγκατάστασης και κάνετε διπλό κλίκ μπορείτε να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας.Στην επιλογή γλώσσας θα επιλέξετε ελληνικά.

    Απλά δίνετε τις συναρτήσεις και το πρόγραμμα δημιουργεί τη γραφική παράσταση. Έχει τη δυνατοτητα να σας δώσει και τα σημεία τομής των καμπυλών των συναρτήσεων άν του  ζητήσετε να το κάνει.

    Δείτε ένα παράδειγμα γραφικής παράστασης που δημιουργήθηκε με το graph εδώ.

 Οδηγίες για να δημιουργήσετε γραφήματα (πχ. ισορροπία της αγοράς) μπορείτε να βρείτε εδώ.