Για μαθητές/Αρχές Οικονομίας

Αν σ αρέσουν τα σταυρόλεξα μπορεις να εξασκηθείς στις γνωσεις σου στο μάθημα Αρχές Οικονομίας.

Κάνε κλίκ σε μια κενή λέξη και καλή επιτυχία! Μπορείς να φτιάξεις κι εσύ ένα.(αφορα εκπαιδευτικούς και όχι μόνο).Δες στο μενού Διδασκαλία-ΤΠΕ --> Χρήσιμο λογισμικό

 

ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Καμπάνταης Κωνσταντίνος

This interactive crossword puzzle requires JavaScript and any recent web browser, including Windows Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, or Apple Safari. If you have disabled web page scripting, please re-enable it and refresh the page. If this web page is saved on your computer, you may need to click the yellow Information Bar at the top or bottom of the page to allow the puzzle to load.

ΤΟ ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑΈνα πολύ χρήσιμο έντυπο που παρουσιάζει την πορεία προς την οικονομική και νομισματική ένωση, την δομή και τα καθήκοντα της Κεντρικής Ευρωπαικής Τράπεζας και του συστήματος των κεντιρκών ευρωπαικών τραπεζών, τα μέσα και τη στρατηγική της νομισματικής πολιτικής με σκοπό την σταθερότητα των ιιμών.Εξηγείται το Διευρωπαικό Σύστημα μεταφοράς κεφαλαίων TARGET2 και γίνεται αναφορά στα τραπεζογραμμάτια και κέρματα του ευρώ. Μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλίκ στην εικόνα.

Πηγή: Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα

 

 

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΗ ιστορία των τραπεζογραμματίων και των κερμάτων ευρώ που περιλαμβάνει την δεκαετία προετοιμασίας, τη σχεδίαση, την παραγωγή, την μετάβαση στο ευρώ, την επικοινωνια ενημέρωσης, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και τις τρέχουσες και μελλοντικές εξελίξεις παρουσιάζονται στην έκδοση της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας. Μπορείτε να το δείτε πατώντας στην εικόνα.

Πηγή: Εκδόσεις Κεντρικής Ευρωπαικής Τράπεζας.

 

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝΗ σπουδαιότητα της σταθερότητας των τιμών, τα μέσα για την αποτελεσματική επίτευξή της και ο τρόπος με τον οποίο η διατήρησή της στηρίζει τους γενικότερους οικονομικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάζονται στο βιβλίο αυτό της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας.

Εξηγούνται οι λειτουργίες και η ιστορία του χρήματος και εξηγείται ότι σε έναν κόσμο χωρίς χρήμα, δηλ. σε μια οικονομία αντιπραγματισμού, το κόστος που σχετίζεται με την ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών, όπως είναι για παράδειγμα τα έξοδα πληροφόρησης, έρευνας και μεταφοράς, θα ήταν πολύ υψηλό.

Αναλύονται με περισσότερες λεπτομέρειες η σπουδαιότητα της σταθερότητας των τιμών και η συνέπειες του πληθωρισμού και αποπληθωρισμού στην οικονομία. καθώς και οι παράγοντες που

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ο διαδραστικός οδηγός της Ευρωπαικής Ένωσης που δημοσιεύεται στο Economist περιλαμβάνει  διάφορα οικονομικά στοιχεία (γραφήματα) για τις χώρες της Ευρώπης επικαιροποιημένα όπως το ΑΕΠ, η ανεργία, η ανάπτυξη και το χρέος. Πατήστε στην εικόνα.

 

Πηγή: Economist

Σελίδα 1 από 3